Problemele din USL Botoşani, tranşate, duminică seară, de Antonescu şi Ponta

Expo Zoo Popauti- Victor Ponta si Crin Antonescu pe scenaLiderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit duminică seară într-o vilă de protocol. La această discuţie au mai participat din partea liberalilor secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, şi ministrul de Interne, Radu Stroe, iar din partea PSD, vicepremierul Liviu Dragnea.

Printre temele aflate pe agenda liderilor USL s-au numărat alegerile europarlamentare, problemele din filiale USL, cu accent pe problemele de la Ilfov şi Botoşani, dar şi proiectul descentralizării. Crin Antonescu a declarat la finalul şedinţei de joi a Biroului Politic Naţional că va propune partenerilor de guvernare modificarea protocolului USL, scrie gândul.info.

În urmă cu câteva zile, preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, şi-a anunţat demisia din partid, motivând acest gest prin faptul că liderii PSD nu au susţinut-o în războiul politic pe care îl are în Ilfov cu preşedintele CJ, Marian Petrache (PNL).

Vicepreşedinţii PSD au reacţionat după acest gest al Gabrielei Firea, susţinând că aceasta trebuie să rămână în partid, iar problemele de la Ilfov vor trebui rezolvate de Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Un alt subiect pe agenda întâlnirii USL este legat de alegerile europarlamentare, liderii Uniunii urmând să ia o decizie în privinţa candidaturilor separate sau comune pentru europarlamentare. Mai mulţi vicepreşedinţi din PNL şi PSD au pledat pentru candidaturi pe liste comune pentru Parlamentul European. Cu toate acestea, Ponta şi Antonescu s-au declarat sceptici în privinţa unei liste comune a USL la alegerile programate pentru luna mai.

De asemenea, liderii USL vor trebui să ia o decizie în privinţa traseului pentru proiectul legii descentralizării care a fost declarat în această săptămână neconstituţională de judecătorii Curţii Constituţionale.

Crin Antonescu: Este posibil orice

Liderul PNL a vorbit la finalul reuniunii USL despre „recuperarea unităţii Uniunii”, adăugând că anul 2013 s-a terminat „rău” pentru coaliţia de guvernare.

Antonescu a declarat la RTV că până la finele acestei luni vor trebui rezolvate problemele din filiale şi că situaţia conflictuală se va remedia prin prezenţa în teritoriu a secretarilor generali ai PSD şi PNL, dar şi prin decizii ale co-preşedinţilor Uniunii.

Totodată, preşedintele PNL a vorbit despre garanţii pe care partenerii de la PSD vor trebui să le aducă în privinţa candidaturii sale la prezidenţiale.

„Este corect, binevenit să ştim clar ce propunem oamenilor sau dacă nu mai propunem nimic să facem civilizată această renunţare, dar eu sunt optimist”, a spus Antonescu.

One thought on “Problemele din USL Botoşani, tranşate, duminică seară, de Antonescu şi Ponta

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    antonescu si victor ponta au promis la alegeri ca se vor tine de

    cuvint cu promisiunile facute dar din pacate nu sau tinut de cuvint

    iar eu care iam crezut si leam dat votul meu pt schimbare iar acum

    nu mai am incredere in pomisiunile facute de ei iar acuma eu si un

    grup de prieteni neam hotarit sa nu ii mai votam iar din partea mea

    sa se voteze ei pe ei sau sa mearga in AFRICA ca nu mai avem

    nevoie de asemenea politicieni micinosi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *