Ministerul Dezvoltării spune „Nu” construcţiei blocului Semnal de pe Bulevardul Mihai Eminescu

DOCUMENT-1Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) se opune construcţiei blocului Semnal de pe Bulevardul Mihai Eminescu 121. Direcţia Generală de Dezvolrare Regională şi Infrastructură din cadrul MDRAP au emis un document (vezi foto!) prin care arată că blocul nu poate fi construit în lipsa unui certificat de urbanism emis de Primăria Botoşani şi a unui plan urbanistic de detaliu.

„Implantarea unui bloc de locuinţe colective, chiar şi de talie mică (P+3), într-o zo de locuinţe individuale va duce la o scădere a calităţii locuirii în zona respectivă”, se arată în document.

constructie bloc Semnal pe Bulevardul Mihai Eminescu BotosaniLocuitorii din zonă au cerut autorităţilor locale să nu autorizeze construcţia blocurilor pe Bulevardul Mihai Eminescu 121, în condiţiile în care acestea nu se încadrează în Planul Urbanistic General. Ei cred că un imobil cu trei sau patru nivele strică arhitectura zonei, însă afectează şi confortul lor.

„Primarul pe care l-am ales s-a întors cu spatele la oameni. În loc să respecte legea şi să sisteze cursul acestei solicitări, refuză să blocheze proiectul, în ciuda faptul că ridicarea blocului în zonă este ilegală„, a declarat unul dintre locatarii din zonă.

2 thoughts on “Ministerul Dezvoltării spune „Nu” construcţiei blocului Semnal de pe Bulevardul Mihai Eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *