Forfotă plină de emoții la Uvertura Mall din cauza copiilor înscriși la concursul „Luceafărul”

IMG_6047Zeci de copii, mai mici şi mai mari, s-au prezentat, sîmbătă dimineaţă, la Uvertura Mall, pentru a recita poemul Luceafărul scris de Mihai Eminescu. Încă de la ora 10.00, când s-a dat start concursului, copiii au fost prezenţi la etajul trei, fiecare cu o carte de poezii în mână pentru a repeta până le vine rândul.

Unii, mai ingenioşi, repetau strofele celui mai lung poem scris de Mihai Eminescu, de pe telefonul mobil, dar majoritatea de pe cărţi, mai mici sau mai mari.

Copiii au fost împărţiţi pe comisii, fiind organizate 4 comisii din care au făcut parte profesori de limba şi literatura română, la care concurenţii s-au prezentat. Deşi li s-a dat voie să stea pe scaun, pentru a recita poezia, unii au preferat să spună poemul în picioare şi cu intonaţia unui actor.

concursul luceafarul -11 carteNu au lipsit nici nemulţumirile unor părinţi care au vociferat pentru faptul că nu era atmosfera propice pentru recitarea unor poezii, copiii neavând liniştea necesară pentru a se concentra. Asta în ciuda faptului că pe parcursul desfăşurării competiţiei, muzica a fost oprită în complexul comercial care a găzduit evenimentul.

Alţii s-au arătat încântaţi de idee, însă la cei mai multi emotiile au fost din plin. „Am aflat de mai mult timp de acest concurs şi am învăţat din timp, cam 6 strofe pe zi. Premiul pus în joc m-a mptivat  şi mai bine să învăţ”, a spus Alexandru Ghiorghiţă, elev în clasa a VI-a la Colegiul Mihai Eminescu.

Mihai Enache, elev în clasa a VI-a la acelaşi liceu, cunoscut botoşănenilor pentru spectacolele locale la care cântă, a spus că a fost destul de dificil să înveţe întreg poemul. „A fost foarte greu, dar am reuşit pentru că am avut ambiţie în mine ca să reuşesc”, a spus Mihai Enache.

concurs recitat poezia primaria botosani6O altă elevă la acelaşi liceu, dar în clasa a X-a, ne-a spus că ştia poemul de când era mai mică şi acum doar l-a repetat. „Ştiam poemul încă dinainte de a se anunţa concursul, iar acum a fost o şansă, am repetat doar”, a spus aceasta precizând totodată că ştie şi alte poeme de la Mihai Eminesuc precum „Glosă”, „Floare albastra”, „Dorinta” sau „Lacul”.

O eleva de la Scoala nr. 6 l-a impresionat pe primar

O elevă din clasa a III-a C de la Şcoala Generală nr 6, Irina Ciobănaşu,  a impresionat juriul şi pe primarul Ovidiu Portariuc. Fata a povestit că este pasionată de poezie şi a învăţat poemul în doar nouă zile.

La eveniment au luat parte şi directorul teatrului Traian Apetrei, dar şi primarul Ovidiu Portariuc, sosit în jurul orei 12.00, în mijlocul mulţimii.

Concursul Luceafărul initiat de Primăria Botosani pentru prima data anul acesta se va desfăşura pe parcursul întregului weekend, premierea urmând să aibă loc pe data de 15 ianuarie.

Sâmbătă, în intervalul 10.00-13.00 şi respectiv 14.00 -18.00 are loc prima zi de concurs, iar duminică, în acelaşi interval orar se va desfăşura a doua zi de concurs. În total participă la acest concurs peste 100 de copii.

 

2 thoughts on “Forfotă plină de emoții la Uvertura Mall din cauza copiilor înscriși la concursul „Luceafărul”

  1. Foarte taree! Adica un copilas recita tot poemul in fata unor asa-zisi profesori de romana care urmaresc in carte. Deci , sa inteleg ca expertii in educatie habar n-au . Tare faza! A sesizat cineva aspectul? Pustiulica recitand in fata ditai profesorul cu grade si profesorul trebuie sa urmareasca in carte corectitudinea. Halal profesori!! Ha ha ha ha ha … sa mori de ras….penibil …. jenant! O PROBA AR FI TREBUIT CA EVALUATORII SA FIE PUSI SI EI SA RECITE LUCEAFARUL. AR STI VRE-UNUL???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *