Un tânăr botoşănean exmatriculat din două şcoli militare după ce a fost acuzat de furt

jandarmi aliniatiUn tânăr din Botoşani a reuşit performanţa de a fi admis şi exmatriculat din două şcoli militare, după ce a fost acuzat de furt. Tânărul a deschis o acţiune pe rolul Tribunalului Botoşani pentru a se anula una din deciziile  de exmatriculare ce i-a ruinat cariera.

Florin Viorel Zaborilă a fost admis în toamna anului 2010 la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, însă în luna mai 2012 a fost exmatriculat. Tânărul a fost acuzat că a furat două telefoane mobile de la doi colegi, iar procurorii Parchetului Militar Iaşi au deschis un dosar penal pe numele său. În timpul anchetei acesta şi-a recunoscut fapta, însă acum susţine că a dat declaraţia sub presiune psihică şi în urma promisiunii cadrelor şcolii militare că nu i se va întîmpla nimic.

La patru luni după ce a fost exmatriculat, tânărul a concurat pentru un post de agent la Şcoala de agenţi de penitenciar Târgu Ocna. După admitere, acesta a fost exmatriculat din nou, reprezententanţii unităţii de învăţământ descoperind exmatricularea de la Fălticeni.

În acţiunea deschisă pe rolul Tribunalului Botoşani tânărul solicită anularea hotărârii consiliului profesoral al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi, a deciziei de exmatriculare şi a contestaţiei la decizia de exmatriculare.

Acesta susţine că a suferit şi prejudicii morale în urma exmatriculărilor şi se consideră o victimă. Mai mult decât atât, Florin Viorel Zaborilă susţine că a crescut într-o familie onestă, cu tată poliţist şi nu avea cum să deprindă „obiceiuri” de genul celor de care a fost acuzat.

 

2 thoughts on “Un tânăr botoşănean exmatriculat din două şcoli militare după ce a fost acuzat de furt

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Esti cleptoman, ai recunoscut fapta, tactu’ te-a bagat cu pile mi se pare normal sa iei pedeapsa. Auzi la el, se victimizeaza… amaratule. Hai la parnaie ca am pus se parjoale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *