Un botoşănean vrea să facă turul lumii pe jos

Mirel Magop, un bărbat de 44 de ani originar din Dorohoi, judeţul Botoşani, a început să viziteze pe jos oraşe din România în 2007, după ce s-a despărţit de soţia sa. De atunci a refăcut traseul lui Badea Cârţan şi a străbătut 32 de ţări. Acum îşi doreşte să completeze turul lumii pe jos.

Mirel Magop s-a născut în Dorohoi, unde a lucrat ca tâmplar, şi ulterior s-a mutat în Vatra Dornei. În 2007 a plecat la drum doar cu un cort, câţiva bani şi un aparat foto şi a vizitat peste 300 de oraşe din ţara noastră, deplasându-se doar pe jos. În 2011 şi-a propus să înceapă un tur al lumii pedestruavând ca punct de plecare Parisul. mirel-magopPână la mijlocul lui 2013 a parcurs peste 20.000 de kilometri, vizitând 32 de ţări şi ajungând până la Cercul Polar, relatează monitorulbt, care a publicat recent povestea drumeţului. Botoşăneanul spune că au fost perioade în care nu a călătorit continuu. S-a întâmplat să mai zăbovească în unele localităţi, mai ales pe timp de iarnă, unde lucra ca tâmplar, pentru a câştiga banii necesari continuării călătoriei.

Şi-a întrerupt însă călătoria pe 7 august 2013, ziua morţii lui Badea Cârţan, ţăranul român care a luptat pentru independența românilor din Transilvania şi care călătorit pe jos până la Roma pentru a vedea Columna lui Traian. Ajuns la mormântul lui Badea Cârţan din Cârţişoara, a aprins o lumânare, după care a decis să refacă traseul ţăranului până la Roma şi să le vorbească tuturor românilor întâlniţi pe drum despre marele patriot. Mirel Magop a reuşit să ajungă la Columna lui Traian, unde a fost întâmpinat de Dorin Magda, primarul comunei Cârţişoara, iar acum se pregăteşte să îşi reia proiectul iniţial, acela de a face turul lumii pe jos.

Sursa: Yahoo News

 

One thought on “Un botoşănean vrea să facă turul lumii pe jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *