Primarul Portariuc vrea să dea ajutor tinerilor care vor să deschidă o afacere. Vezi ce sumă le oferă!

portariuc oPrimarul municipiului Botosani sare in ajutorul tinerilor care vor sa deschida o afacere. Ovidiu Portariuc a anuntat ca va prinde in bugetul din acest an un fond pentru sprijinirea tinerilor din Botosani, care vor deschide o societate in acest an. Potrivit primarului, suma alocata va fi de 200.000 lei, fiecare tanar urmand sa fie ajutat cu minim 5000 euro.

Portariuc sustine ca sprijinirea tinerilor care doresc sa deschida o afacere reprezinta una din promisiunile sale electorale.

Vrem ca fiecare persoana care depune un plan de afaceri sa poata sa obtina 25.000 lei. Este suma minima la care poti sa incepi ceva, ne gandim la genul de afaceri de servicii, sa faca un site pe internet, o agentie de prestari servicii, ceva cu care un tanar poate sa inceapa o afacere. Cu 5000 euro se poate incepe ceva. Vrem ca prin aceasta masura sa incurajam antreprenoriatul in randul tinerilor„, a mentionat Portariuc.

Edilul a spus ca urmeaza sa se stabileasca un regulament si niste criterii de selectie, dupa modelul fondurilor nerambursabile. Primarul a declarat ca a trecut prin aceasta experienta in urma cu 15 ani si este foarte greu ca un tanar sa inceapa o mica afacere.

Vor fi incurajati tinerii care se afla momentan in Botosani, au spirit antreprenorial si nu au capital sa inceapa, iar a obtine de la banca este foarte greu. Tinerii vor trebui sa vina si ei cu o minima cota de participare„, a mai spus Portariuc.

Tinerii vor fi sprijiniţi, de asemenea, şi cu un spaţiu în Incubatorul de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *