Posturile din sănătate au fost deblocate, însă nu se pot face angajări. Vezi motivul!

cadre medicaleDeşi în sistemul sanitar au fost deblocate peste 1000 de posturi, Spitalul Judeţean nu poate face încă angajări. Motivul: bugetul unităţii spitaliceşti este insuficient şi nu permite astfel de angajări. O astfel de situaţie s-a înregistrat şi în 2012. Atunci, conducerea unităţii a anunţat scoaterea la concurs a 30 de posturi pentru asistenţi, infirmieri, brancardieri, însă, întrucât nu s-a primit finanţate, concursul s-a suspendat. Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că la această dată există deficit de cadre medicale, după ce în ultima perioadă au fost înregistrate noi pensionări în sistem ori plecări în străinătate. Anul trecut, s-a organizat concurs doar pentru ocuparea unui post de asistent medical.

Aşteptăm semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate să vedem suma pe care o primim, posturile bugetate şi după aceea vom vedea. Criză de personal medico-sanitar există pe anumite secţii„, a spus Ioan Asaftei, director îngrijiri Spitalul Judeţean.

Potrivit acestuia, la această dată există deficit de personal medical pe secţiile de Oncologie, Chirurgie, Urologie, Chirurgie pediatrică.

One thought on “Posturile din sănătate au fost deblocate, însă nu se pot face angajări. Vezi motivul!

  1. Unde este finantarea deosebita pt.spitale de categ.aIII-a?Am facut un mastodont greu de coordonat si mai ales de finantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *