Cadre didactice pe punctul de a rămâne fără posturi din cauza scăderii populaţiei şcolare

profesor la clasaRestrângerile de activitate nu vor ocoli şcolile din judeţ nici în acest an. Potrivit reprezentanţilor Ligii Sindicatelor din Învăţământ, mai multe cadre didactice din mai multe şcoli din judeţ îşi vor pierde catedra şi asta ca urmare a scăderii populaţiei şcolare. Anul acesta, vor fi afectaţi de restrângerile de personal învăţătorii şi educatoarele care predau în şcolile din mediul rural.

Nu ştiu dacă numeric vor fi ca anul trecut, dar vor fi restrângeri, nu neapărat la liceu. Pot fi la grădiniţe, la clasele primare, de unde încep să apară reduceri a numărului de copii. Lucrul acesta este constatat şi în mediul rural. Sunt comune care în anii din urmă aveau şape clase de I -a în comună, iar acum nu ştiu dacă se fac două, discutând cu colegii”, a spus Liviu Axinte, liderul LSI.

Potrivit reprezentanţilor LSI Botoşani, săptămâna aceasta ar trebui constituită Comisia de mobilitate la nivelul Inspectoratului Şcolar, iar în etapa următoare Comisia de mobilitate la fiecare unitate şcolară.

One thought on “Cadre didactice pe punctul de a rămâne fără posturi din cauza scăderii populaţiei şcolare

  1. Nimeni nu a sarit sa se intrebe de ce in mandatul Adei Macovei, de ce, pe proiecte si bani europeni luau fiinta, chipurile, clase si licee in mediul rural (expl. Plopenii Mari) cu clase specializarile agricol, industrie usoara, …etc. Fara dotari, fara profesori, fara posibilitati, fara viitor…. Astfel, au fost afectate liceele de profil din Botosani, care functioneaza de ani buni. Mai mult de atat, multe clase au fost ”luate” de la liceele de profil si ”oferite”, conform unor interese, catre A.T. Laurian si M. Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *