Toalete murdare şi instalaţii sanitare defecte depistate în urma unui control la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean

Ioan Asaftei
Ioan Asaftei

Deficienţe depistate pe Secţia de Infecţioase în urma unui control declanşat prin dispoziţia managerului Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă. Potrivit lui Ioan Asaftei, director de îngrijiri la Spitalul Judeţean, pe această secţie s-a constatat că mai multe toalete nu erau igienizate, baterii defecte la instalaţiile sanitare, duşuri incomplete sau plăci de faianţă lipsă.

Astea se rezolvă imediat sau cu propuneri de sancţionare. Deocamdată nu am dat sancţiuni, pentru că suntem în faza de constatare. Acţiunea este foarte serioasă, iar verificarea se face săptămânal după un grafic„, a spus Asaftei.

Controlul a început luni şi vizează toate secţiile Spitalului Judeţean. Se urmăreşte curăţenia de pe saloane, dezinfecţia atât a grupurilor sanitare, cât şi a spaţiilor de acces pentru bolnavi, aprovizionarea cu materiale sanitare şi materiale pentru curăţenie.

„Controlul a demarat în vederea asigurării unei stări de curăţenie corespunzătoare şi în vederea prevenirii infecţiilor nozocomiale”, a adăugat directorul de îngrijiri a Spitalului Judeţean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *