Ţurcanu despre dispoziţia dată: Nu se ştie clar că aici este un preşedinte?

turcanu ian 2014Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, sustine ca dispozitia privind verificarea activitatii celor doi vicepresedinti de Consiliu judetean si a administratorului judetului nu poate fi comentata, atata timp cat in legislatie este clar specificat ca poate delega atributii, dar si sa verifice cum sunt duse la indeplinire acestea. El a declarat, miercuri, ca atat Gheorghe Sorescu, cat si Paul Paval pot sa conteste actul sau. Turcanu a mai spus ca cei care fac parte din Corpul de control nu sunt subalternii celor doi vicepresedinti, asa cum au acuzat acestia din urma si de unde a plecat si nemultumirea lor. Mai mult, Turcanu a afirmat ca acest control a fost anuntat inca din decembrie si ca ii va viza si pe sefii institutiilor din subordinea CJ.

Nu inteleg nemultumirea. Nu se stie clar ca aici este un presedinte si vicepresedinti care sunt sub presedinte. Sunt presedintele CJ Botosani ales de 105 mii de locuitori. Cei care ii verifica sunt in coordonarea lor directa, nu sunt subalternii lor. Este o greseala de interpretare. Corpul de control si auditorii sunt in coordonarea mea directa si nu au treaba cu ei„, a spus Turcanu.

Intrebat daca aceasta dispozitie ar putea duce la ruperea relatiei cu Gheorghe Sorescu, presedintele CJ a spus: „Am rupt si in dragoste relatia. Nu am nicio problema. Cand am considerat ca nu mai merge, am rupt o relatie care a durat 20 de ani si cu trei copii. Nu sunt dispus sa rup relatia cu domnul Sorescu. Sunt dispus sa merg mai departe fara niciun compromis si fiecare sa ne respectam atributiile pe care le avem si electoratul care ne-a ales„, a adaugat presedintele CJ.

One thought on “Ţurcanu despre dispoziţia dată: Nu se ştie clar că aici este un preşedinte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *