Tradiţii de iarnă din Botoşani prezentate în Canada

obiceiuri montrealTradiţiile botoşănene specifice sărbătorilor de sfârşit de an au fost prezentate imigranţilor români şi cetăţenilor canadieni în cadrul unui spectacol organizat la Biserica Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanu din Montreal, Quebec, Canada.

În jur de 300 de imigranţi din România şi cetăţeni canadieni au asistat la un spectacol  dedicat sărbătorilor, organizat după obiceiurile din Botoşani.

Astfel pe scenă au fost prezentate dansuri ale ursarilor, capre, căluşari precum şi urături din zonă. Costumele au fost confecţionate manual de un botoşănean stabilit de trei ani în Montreal.

Copii imigranţilor au susţinut un concert de colinde, iar spectacolul tinde să devină o tradiţie fiind la a II-a ediţie şi ar putea fi pus în sceană de mai multe ori pe an. De asemenea, ediţia a II-a a fost transmisă live pe internet, iar întregul spectacol a fost încărcat pe youtube.

Vezi  video aici

obiceiuri montreal1obiceiuri montreal2obiceiuri montreal3obiceiuri montreal4obiceiuri montreal5obiceiuri montreal6obiceiuri montreal7

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *