Dolineaschi: „Nu poți cere prietenie la nivel central, când îți calci în picioare partenerii pe plan local”

intalnire Turcanu- DolineaschiPreședintele PSD Botoșani, Andrei Dolineaschi, a declarat că omologul său liberal, Florin Țurcanu, ar trebui să își schimbe atitudinea față de PSD pe plan local înainte de a cere un congres național la nivelul fiecărui partid din USL. Precizarea liderului PSD are loc după ce președintele PNL Botoșani a cerut un congres extraordinar comun PNL-PSD-PC.

Dacă domnul Țurcanu dorește într-adevăr să existe o bună colaborare în USL ar trebui să înceapă cu semnarea pactului de neagresiune pe care PSD l-a propus pe plan local, la Botoșani. Până acum, domnul Țurcanu a refuzat semnarea pactului din motive personale, pentru că fratele său nu era menționat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare. I-am spus că putem discuta conținutul pactului, dar dânsul nu a dat niciun semn în acest sens”, a spus Dolineaschi.

Președintele PSD Botoșani a mai adăugat că i-a atras atenția în repetate rânduri lui Florin Țurcanu că atacurile sale la adresa PSD vor afecta susținerea candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale. „I-am spus domnului Țurcanu că fiecare atac la adresa PSD înseamnă mai puține voturi pentru președintele său de partid la alegerile prezidențiale, pentru că nu putem forța simpatizanții PSD să pună ștampila pe Crin Antonescu, după ce au fost jigniți de domnul Țurcanu. Nu poți cere unitate și prietenie la nivel central, când îți calci în picioare partenerii pe plan local. Cât timp domnul Țurcanu refuză semnarea pactului de colaborare și neagresiune la nivelul județului, demersul său la nivel național rămâne pură demagogie”, a afirmat președintele PSD Botoșani.

Dolineaschi a mai adăugat că una din condițiile esențiale pentru buna funcționare a USL la nivelul județului Botoșani este ca Florin Țurcanu să denunțe public orice colaborare cu PDL, așa cum prevede Protocolul USL. „Aici la Botoșani însă s-a manifestat în mai multe rânduri o alianță a răului între PNL și PDL, împotriva votului exprimat de marea majoritate a botoșănenilor. Protocolul USL exclude clar acest lucru. Prin urmare, dacă domnul Țurcanu dorește un parteneriat corect cu PSD trebuie să denunțe public orice înțelegere pe care a avut-o cu PDL, la nivelul județului Botoșani”, a spus Dolineaschi.

2 thoughts on “Dolineaschi: „Nu poți cere prietenie la nivel central, când îți calci în picioare partenerii pe plan local”

  1. Adica,un nimic ! dOar valuri,pe stadion,eventual la dus.Pacat de socrul ta

    u,un om de mare onoare, ar muri pe loc,cind afla pe mina cui i-a dat fata.Ar fi interesant sa ne dai un CV de inainte si dupa ce ai devenit ginerele Marelui Av.LAPUSNEANU Din Dorohoi.Socrul tau,nu a pupat niciodata,pe nimeni,in nici un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *