Apa sfinţită la robinetele Nova Apaserv

sfintit statie tratare catamarasti botosani1Botoşănenii beau de vineri apă sfinţită de la robinetele din locuinţele racordate la reţeaua publică.

Un sobor de preoţi a sfinţit staţia de tratare de la Cătămărăşti şi apa care ajunge în tot municipiul. Slujba a fost oficiată cu ocazia recepţionării lucrărilor, staţia de tratare fiind modernizată împreună cu cea de la Bucucea printr-un program ISPA, proiectul fiind în valoare de 10 milioane de euro.

La eveniment a participat conducerea operatorului de apă, directorii Gabriel Cârlan, Ady Petruşcă şi Corneliu Mihai precum şi conducerea Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu şi Gheorghe Sorescu.

„Este un eveniment frumos şi încercăm să creem o tradiţie. În fiecare în apropierea Bobotezei vom sfinţi apa. Am vorbit şi cu alţi colegii din ţară şi se practică acest lucru”, a afirmat Gabriel Cârlan, director general Nova Apaserv.

La rândul său preşedintele CJ, Florin Ţurcanu a precizat că este normal să se respecte obiceiurile şi tradiţiile româneşti.

Preoţii nu sunt de acord cu formularea apă sfinţită, în condiţiile în care spun că apa sfinţită se face numai în biserici de Bobotează. La staţia de tratare din Cătămărşti spun că au sfinţit doar clădirea şi utilajele şi s-au rugat pentru oamenii care lucrează acolo.

sfintit statie tratare catamarasti botosanistatie tratare catamarasti botosani

 

One thought on “Apa sfinţită la robinetele Nova Apaserv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *