Mii de pertarde confiscate de poliţişti în perioada sărbătorilor

petardeCinci botoşăneni s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi comercializând obiecte pirotehnice interzise. Poliţiştii au efectuat la finele anului trecute mai multe razii în pieţele din judeţ şi au dispus confiscarea a mii de petarde.

Cea mai mare cantitate a fost depistată la un tânăr din oraşul Săveni, Remus C de 22 de ani, care a fost prins în comuna Todireni în timp ce încerca să vândă 2.223 de petarde.

O femei din municipiul Botoşani, Elena Mihaela O de 33 de ani,  a fost prinsă de poliţişti în Piaţa Centrală cu 840 bucăţi de obicte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice pentru care nu deţinea autorizaţie. Tot în acelaşi loc a fost găsit şi Valeriu C, de 39 de ani, care avea 129 de petarde şi rachete.

Un alt tânăr din comuna Albeşti, Gabriel A de 20 de ani, a fost depistat cu 362 de petarde pe  care încerca să le vândă în comună. În ultima zi a anului a fost prins Ciprian I, de 26 de ani, din Ştefăneşti cu 46 de cutii de materiale pirotehnice pe care vroia să le vândă în comuna Călăraşi.

„Faţă de persoanele menţionate s-au întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, cauzele urmând a fi soluţionate procedural”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

One thought on “Mii de pertarde confiscate de poliţişti în perioada sărbătorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *