Cum va fi vremea până pe 12 ianuarie

temperaturi scazute, frig si ploaieMeteorologii anunţă că vremea va fi caldă pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile, în perioada 1-12  ianuarie, vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In Moldova, pe 2 si 3 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime ce vor creşte spre o medie regională de 4 grade, în timp ce media temperaturilor minime va situa între -2 şi 0 grade. Ulterior, până pe 12 ianuarie, valorile termice vor scădea uşor cu 1…2 grade.

Pana pe 3 ianuarie doar izolat şi trecător vor fi burniţe sau fulguieli, iar în intervalele 4-7 ianuarie şi 10-12 ianuarie local vor fi precipitaţii slabe, mixte.

LA MUNTE

În prima săptămână, valorile termice diurne vor scădea de la medii de 4 grade spre 1 grad, iar media minimelor nocturne de la -1 la -5 grade. Ulterior se vor menţine aceleaşi medii, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel că pe întreg intervalul de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă din an.

Până pe 3 ianuarie nu se estimează decât cu totul izolat fulguieli, iar în intervalele 4 – 8 ianuarie şi 10 – 12 ianuarie sunt posibile precipitații slabe, mixte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *