Inspectoratul Şcolar, obligat să plătească o suma mare de bani viceprimarului Cătălina Lupaşcu

Inspectoratul Scolar Botosani isjInspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a fost obligat să plătească viceprimarului municipiului Botoşani, Cătălina Lupaşcu, o sumă de bani, care a fost reţinută ilegal.

IŞJ a fost chemat în instanţă de mai mulţi inspectori şcolari, printre care şi fostul inspector general adjunct Cătălina Lupaşcu, actual viceprimar, pentru plata unor drepturi salariale ce le-au fost tăiate.

Fostul inspector şcolar general adjunct, alături de alţi doi colegi, Dragoş Cristea şi Ionuţ Anisie, a dat în judecată IŞJ, după ce, în luna martie, le-au fost tăiate drepturile salariale provenite ca urmare a derulării unui proiect cu fonduri europene.

Catalina Lupascu
Catalina Lupascu

În cadrul proiectului “Salvaţi copii de abandon şi de neintegritate”, finanţat POSDRU, cei trei au fost angajaţi din ianuarie până în iulie, fiind plăţi cu ora. Iniţial în cadrul contractului de muncă s-a trecut un nivel salarial, iar în luna martie Mihaela Huncă a emis o decizie de recalculare a drepturilor în sensul diminuării lor.

Instanţa a admis acţiunile celor trei foşti inspectori, anulând deciziile şefei IŞJ.

Astfel în timpul proiectului, Cătălina Lupaşcu a ajuns să încaseze aproximativ 1100 de lei, iar ceilalţi doi sub 1000 de lei. Cei trei reclamă că în total trebuiau să încaseze aproximativ 5.500 de euro, Cătălina Lupaşcu 2500 de euro, iar ceilalţi doi câte 1500 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *