Spitalul Judeţean renunţă la taxa de la Maternitate

asaftei si iliutaConducerea Spitalului Judeţean a decis, luni, anularea taxei de naştere introduse la Maternitate, în urma controverselor apărute şi după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a cerut public eliminarea acesteia.

Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că taxa, care a fost introdusă urmare a deciziei Comitetului Director din 16 decembrie, va fi anulată până la intrarea în vigoare a noii Legi a sănătăţii.

Potrivit hotărârii conducerii Spitalului Judeţean, pacientele internate pe Secţia de obstretică şi ginecologie trebuiau să scoată din buzunar 800 lei pentru o cezariană şi 600 lei pentru asistenţa preferenţială la naşterea naturală, cu medic solicitat în afara programului de activitate.

Având în vedere că pachetul de servicii medicale de bază precum şi pachetul minimal sunt încă în dezbatere publică şi nu au fost adoptate de Ministerul Sănătăţii, conducerea Spitalului Judeţean a decis anularea acestor taxe, începând cu data de 30 decembrie 2013. Menţionăm că aceste taxe nu au fost încă aplicate în cadrul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani. Există controverse: şi între dv., ziariştii, şi în cadrul spitalului. „, a spus Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean.

El a spus că o astfel de taxă mai există şi la Maternitatea Suceava, dar şi în alte judeţe din ţară.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că prin introducerea acestei taxe nu s-a condiţionat actul medical.

S-a luat în discuţie şi posibilitatea stimulării financiare a medicului care vine din tura liberă. Un procent să rămână ca venit la spital, iar o parte pentru medic„, a spus Ioan Asaftei, director îngrijiri Spitalul Judeţean.

One thought on “Spitalul Judeţean renunţă la taxa de la Maternitate

  1. 1. Cum se poate ca dna dr. Puflea sa cada in dizgratie tocmai in prag de Anul Nou?? Pai cum, ea nu are autoritatea unui manager sa decida peste capul presedintelui CJ? Frumoasa strategie a dnei doctor: in loc ca mama sa se gandeasca la copilul ce se va naste trebuie sa isi bata capul de unde sa scoate jde milioane pentru mintea dna.dr coordonator Puflea! Reclama frumoasa pentru maternitate, judet si CJ pe toate canalele de stiri! D-le presedinte, care e sanctiunea ce va fi data?? E bine ca va interesati de aceste lucruri chiar daca sunteti cazati departe.
    2. Dle presedinte CJ Botosani, Florin Turcanu, ati fost informat SI de faptul ca dna. dr. Puflea a demarat epurarea personalului neagreat din materintate prin metoda CONCURS INTERN??? Un prim pas in a arata cine e „seful” maternitatii e CONCURSUL INTERN pentru BLOC NASTERI unde toti sunt angajati pe perioada NEdeterminata dar se doreste inlocuirea personalului cu cele agreate numai de dna doctor Puflea! Care este motivul demararii acetui concurs??? Sunt vacantate posturi pe aceasta sectie de se organizeaza concurs, dle presedinte Turcanu??? Va rog sa cereti dlui Iliuta sa va informeze CORECT SI pe aceasta tema!
    Daca se organizeaza concurs numai pentru aceasta sectie, nu ar fi normal sa se faca acest lucru si pentru celelalte sectii…REANIMARE, ETC…Acolo nu sunt locuri libere?? Sau personalul e agreat de dna coordonator Puflea?!
    Deci dle presedinte Turcanu, trimiteti o echipa de control sa se vada cadrul legal si adevaratul substrat al acestui concurs parsiv si meschin! Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *