Reţeua de benzinării Petrom, Rometrol sau Lukoil, slab dezvoltată în Botoşani

În România funcţionează peste 2.000 de benzinării. benzinarieCea mai mare reţea de benzinării este controlată de Petrom şi este for­mată din 542 de staţii. Rompetrol este al doilea mare jucător din această piaţă, cu un total de 405 puncte de alimentare. Lukoil are o reţea formată din 301 staţii, iar MOL România este prezent cu 143 de puncte de alimentare.

Petrom este cea mai activă companie din Capitală, cu 60 de puncte de alimentare, urmată de ruşii de la Lukoil, cu 30 de staţii, şi de grupul MOL, cu 21 de benzinării, scrie zf.ro.

Cele mai puţine staţii sunt în Bistriţa Năsăud, care are 11 benzinării, urmată de Tulcea, cu 12 benzinării şi Botoşani, cu doar 13 benzinării aparţinând marilor companii

În schimb, la Botoşani există reţeaua Socar, dar şi operatori mici precum Berişteanu SRL, Simi Impex (benzinăriile Cristal) sau benzinăriile Mira Com Dorohoi sau Solomonescu Oil la Săveni.

Statistica cuprinde cele mai importante companii petroliere de pe piaţa din România: Petrom, Rompetrol, MOL România şi Lukoil România.

Bucureştiul are cele mai multe benzinării din țară, cu 121 de stații, de două ori mai multe decât următoarea regiune din clasament. În județul Constanța sunt 59, în timp ce în Prahova (locul 3) sunt 55.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *