Botoşănean inclus printre geniile lumii

Leon DanailaAcademicianul Leon Dănăilă, neurochirurgul originar din Darabani, a primit zilele trecute în cadrul unei emisiuni televizate trofeul „Preţuieşte viaţa”, premiu acordat pentru întreaga sa carieră de medic. Trofeul i-a fost înmânat de Andreea Marin, care i-a impresionat pe telespectatori atunci când i-a sărutat mâna românului ce figurează în topul celor 500 de genii ale secolului XX. Totodată, profesorul dărăbănean este considerat drept una dintre cele mai importante personalităţi ale lumii.

În timpul emisiunii, Leon Dănăilă, care în acest an a împlinit 80 de ani, a povestit că de ani buni respectă cu stricteţe un program bine stabilit. El a spus că se trezeşte în fiecare dimineaţă în jur de ora 3, citeşte şi scrie până la ora 6 când pleacă spre spital, iar în jumătate de oră deja începe să vadă bolnavii. Leon Dănăilă i-a lăsat fără cuvinte pe cei prezenţi în momentul în care a spus că „pentru bolnavi eu reprezint o întreagă lume, dar pentru întreaga lume eu nu reprezint nimic”. Afirmaţia lui a fost contrazisă de moderatoarea emisiunii care a argumentat că pentru zeci de mii de oameni profesorul reprezintă viaţa.

Legenda academicianului poate fi spusă în numere: peste 27.000 de operaţii pe creier (record mondial), scăderea mortalităţii în operaţii de la 50% la 4%, datorită introducerii microscopului operator, 39 de cărţi de specialitate.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *