Peste 100 de amenzi împărţite de poliţişti de sărbători

urmarire politiePeste 100 de poliţişti au acţionat zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent,  în perioada 24 – 26 decembrie, pentru ca zilele de sărbătoare să fie petrecute în siguranţă.

Poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, precum şi cei de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au acţionat pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente de natură să afecteze liniştea cetăţenilor.

În perioada 25-26 decembrie, poliţiştii au constatat 19 infracţiuni (12 de natură judiciară, 6 la regimul rutier şi o infracţiune prevăzută de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive), dintre care 6 în flagrant.

De asemenea, au fost constatate şi aplicate 120 de contravenţii (între care 99 la Legea nr.61/1991), în valoare totală de 30.200 lei.

În perioada următoare, dispozitivul suplimentar va fi menţinut.

De asemenea, pentru ca în continuare, zilele de sărbătoare să fie petrecute în linişte şi siguranţă,

POLIŢIŞTII VĂ REAMINTESC:

În această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Aveţi grijă mare la infractorii deghizaţi în colindători! În preajma sărbătorilor de iarnă, rău-făcătorii pot profita de buna-credinţa a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate.

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere.

Rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa, sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

DACĂ SUNTEŢI LA VOLAN:

 

NU CONSUMAŢI ALCOOL ! Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege constuie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum ( polei, ceaţă, etc)!

Sursa: comunicat presa IPJ

One thought on “Peste 100 de amenzi împărţite de poliţişti de sărbători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *