O botoşăneancă, singura femeie care se antrenează cu starul K1 Cătălin Zmărăndescu

oana ierchevici mma1O tânără din Botoşani este singura fată antrenată la sala, din Londra, a vedetei K 1 şi MMA, Cătălin Zmărăndescu. Sportiva este, de doi ani, antrenoare de fitness, iar de la din 2013 a început antrenamentele pentru MMA, cel mai dur sport de contact.

Oana Irichevici, de 25 de ani, a plecat din România la vârsta de 18 ani în speranţa unui trai mai bun, iar ajunsă în capitala Angliei şi-a schimbat total stitul de viaţă.

Se considera mai „plinuţă”, iar la început lucra în restaurante, până când într-o zi a început să se dedice în totalitate sportului. A început cu antrenamentele de fitness, în 2009,  şi în timp şi-a format un corp de invidiat. Apoi a urmat cursuri de antrenorat în fitnsess, ajungând treptat la cel mai înalt nivel, level 4, şi antrenând câte zeci de persoane lunar.

La începutul anului, prin intermediul unui prieten, l-a cunoscut pe Cătălin Zmărăndescu. Fostului bodyguard a lui George Becali i-a plăcut stilul botoşănencei şi i-a propus să intre în lumea luptelor. A început o viaţă de antrenamente, două de MMA şase zile pe săptămână, iar în restul de timp rămas, antrenamente de fitness cu britanicii.

„Imi doream foarte mult sa fac un sport de contact, iar un prieten comun  mi a facut cunostiinţă cu Zmărăndescu. De a doua zi am început antrenamentele. Deocamdată mă pregătesc după reguli MMA, însă aş putea să particip şi la competiţii de jiu jitsu bazilian” povesteşte Oana.

oana ierchevici mma3Până acum a disputat câteva meciuri neoficiale, primul meci oficial, cu o sportivă din Nepal, ce trebuia să se dispute pe  14 decembrie a fost anulat.  Anul viitor este deja programată pentru cinci gale MMA.

În sala de antrenamente, nu are nici o parteneră şi se pregăteşte cu băieţi, acest lucru oferindu-i o dificultate mai mare a antrenamentelor şi o pregătire superioară.

Visul ei este să îşi construiască propria sală de fitness în Londra, iar pentru acest lucru trebuie să strângă câteva sute de mii de lire sterline. Recunoaşte că după ani de muncă, activitatea ei a ajuns să fie bine remunerată, însă mai are ani buni de muncit pentru a-şi îndeplini visul.

România o vizitează de câteva ori pe an, însă în vacanţe scurte, pentru că nu îi permite antrenamentele. Speră ca la un moment dat să îşi deschidă o sală şi în oraşul ei natal.

oana ierchevici mma 6

oana ierchevici mma5

oana ierchevici mma 8

oana ierchevici mma4

oana ierchevici mma 7

One thought on “O botoşăneancă, singura femeie care se antrenează cu starul K1 Cătălin Zmărăndescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *