Proces internaţional la Tribunalul Botoşani stins după o împăcare

materiale din stofaUn dosar, aflat pe rolul Tribunalului Botoşani,  ce viza un litigiu comercial de 550.000 de euro a fost închis după ce părţile au ajuns la o înţelegere.

Procesul a fost intentat de două firme din Germania, producătorului de stofe Carreman Romania SRL, pentru neplata unor materii prime livrate în urmă cu doi ani.

Dosarul a fost deschis în 2011 şi după efectuarea mai multor expertize tehnice, prin intermediul cărora părţile vroiau să îşi dovedească susţinerile, firmele au ajuns la o înţelegere şi au solicitat anularea acţiunii.

Societăţile germane susţineau iniţial că au  livrat marfă firmei botoşănene, respectându-şi obligaţiile contractuale, însă Carreman nu a achitat în termenele convenite.

De cealaltă parte, reprezentanţii producătorului de stofe, menţionau că marfa primită nu a fost de calitate şi astfel s-a decis sistarea plăţilor. Mai mult decât atât, apărătorii firmei locale au precizat că materia primă prezenta mai multe defecte, cu mult peste standardele de calitate, şi din această cauză războiaele de ţesut au  procesat mai greu firele şi astfel firma a întârziat livrarea comenzilor.

Carreman a avut în 2012 o cifră de afaceri de   117,3 milioane de lei şi un profit de 1,3 milioane. Numărul mediu de salariaţi este, potrivit Finanţelor Publice, de 325.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *