Botoşaniul, primul municipiu cu piaţă agricolă într-un mall. Vezi cum arată!

piata mall botosani17Botoşaniul a devenit, sâmbătă, primul mare municipiu din ţară care şi-a deschis piaţă agro-alimentară în mall.

Piaţa, administrată de Parcuri Industriale SA,  a fost deschisă la subsolul Uvertuira Mall în prezenţa oficialităţilor şi a zeci de botoşăneni curioşi.

„Mulţumim producătorilor botoşăneni care au răspuns invitaţiei de a fi clienţii pieţei. Cumpărătorii care vin aici vor găsi marfă de calitate în condiţii foarte bune. Am deschis jumătate din spaţiu, 850 de metri pătraţi, în condiţiile în care mall-ul mai are 1000 de metri pătraţi. În condiţiile în care piaţa va da semne pozitive, vom extinde plaja de produse. Acum sunt 30 de tarabe şi 30 de magazine”, a declarat Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Investiţia la amenajarea pieţei s-a ridicat la 50.000 de euro, iar societatea ce administrează spaţiul plăteşte o chirie lunară de 2.000 de euro.

piata mall botosani8În primele şase luni, producătorii care au închiriate magazine sau tarabe vor plăti o chirie la nivelul a 50% din valoarea chiriei normale.

La inuagurare au participat mai mulţi liberali, printre care vicepreşedintele CJ Gheorghe Sorescu, viceprimarul Cătălina Lupaşcu, Viorel Iliuţă, directorul Spitalului Judeţean Mavromati, angajaţi ai CJ precum şi directori ai instituţiilor de cultură din subordinea CJ.

Preoţii Parohiei Cuvioasa Parascheva au ţinut o slujbă de sfinţire, iar ulterior a fost tăiată panglica inaugurală. Conducerea CJ a fost servită de comerciaţi cu pâine şi sare iar Florin Ţurcanu a servit cetăţenii cu ţuică produsă de el.

În piaţa din mall se vând  produse din carne, lactate, pește, pâine, legume sau fructe.

Printre producătorii prezenți se numără: Lacto Solomonescu, Casa Pâinii, Spicul Dorohoi, Piscicola Botoșani, Sagrod Darabani, Rom Trading Company (FermaDor), Impex Dona, Peneș Curcanul, Condor, Rafaelo.

 

6 thoughts on “Botoşaniul, primul municipiu cu piaţă agricolă într-un mall. Vezi cum arată!

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    cand se deschide…dar cand se inchide, asta e curios!!..proiect mortdin start..pacat

  2. Primul si singurul municipiu cu piata agricola in mall! Singurul si de pe Terra!!!! O alta aiureala!!!! Nu stiu cum e constructia dar oare e posibil ca Portariuc sa deschida o piata pe mall?????? Ar fi o dubla premiera!!!!!

  3. Cam cat de prost tre’ sa fii sa faci mall de milioane de euro sa vinzi laptuci si barabule care se pot vinde si in piata veche fara investitii …suntem de rasul curcilor …de aia avem asa sefii care ii meritam ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *