Încă un primar botoşănean în atenţia ANI

ANI+ Agentia Nationala de IntegritateAgenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și / sau penală în cazul primarului comunei Cristineşti, Marinel Stredie. Potrivit unui comunicat al ANI, primarul comunei Cristineşti a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât primăria a încheiat trei contracte de servicii, în valoare totală de 35.679,4 Lei, cu S.C. AGROMEC DRAGALINA S.A., societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de acționar majoritar, iar soția sa funcția de gestionar, aceasta încasând, în perioada 2008 – 2012, venituri din salarii, în sumă totală de 28.643 Lei. Soția sa a deținut și funcția de cenzor în cadrul societății, în perioada 31.05.2006 – 15.10.2009.

Astfel, Stredie Marinel a încălcat dispozițiile art. 76 din Legea 161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ […] în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I” și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la rude de gradul al doilea inclusive. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Stredie Marinel a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al României: „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său […] se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”, se arată într-un comunicat al ANI.

One thought on “Încă un primar botoşănean în atenţia ANI

  1. Anchetati toti consilierii si primarii din toata tara si jivinele din primarii din 1990 incoace si o sa vedeti ce matrapazlacuri au facut toti acesti fanarioti coate -goale imbogatiti peste noapte, inclusiv firme de 2 bani ca elsaco, etc, etc.. de la mic la mare la inchisoare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *