Consilierii locali ai PDL, nemulţumiţi de propunerile făcute de Portariuc la conducerile instituţiilor de cultură din subordinea CL

florin ghiorghitaConsilierii locali ai PDL s-au declarat impotriva propunerilor facute de primarul Ovidiu Portariuc la conducerile institutiile de cultura din subordinea Consiliului Local. Consilierul Florin Ghiorghita a declarat ca nu este normal sa fie numiti ca si directori interimari pe o perioada de numai o luna niste persoane care nu au nimic cu managementul, intr-o perioada in care trebuie sa se construiasca bugetul si programul de activitate al institutiilor pe anul viitor. Portariuc a propus ca in locul lui Mihai Sarbu la Filarmonica sa fie numit Liviu Buiuc, iar la Teatrul Vasilache locul lui Florin Aionitoaie sa fie luat de Florin Iftode.

Sunt doua luni de zile pana la concurs,  cand trebuie sa se faca bugetul si noi aducem niste oameni care nu au mai condus institutiile”, a spus Ghiorghita care a venit si el cu trei propuneri, pe langa cele facute de primar, respectiv actualii manageri sa fie pastrati pe functia dee interimat , pana la organizarea concursului.

Nemultumiri privind inlocuirea directorilor de la Teatrul „Vasilache” si a celui de la Filarmonica au fost exprimate si de consilierul Catalin Alexa. Acesta a spus ca la Teatrul „Vasilache” au fost realizate cele mai mari venituri si ca una din conditiile pentru accederea pe o astfel de functie este ca persoana respectiva sa aiba experienta in management de trei ani, „ceea ce Iftode nu are.  Liviu Buiuc are 65 de ani, a implinit de mult varsat de pensionare. Hai sa il punem pe Mihai Sarbu la Vasilache, Traian Apetrei la Filarmonica si Florin Aionitoaie la Teatrul Eminescu„, a adaugat Catalin Alexa.

Consilierii au propus ca cei nominalizati sa fie alesi prin vot secret. Inainte de vot, primarul Ovidiu Portariuc le-a cerut consilierilor sa voteze pentru un management eficient si pentru reforma in cultura botosaneana.

Acolo unde este conflict sa punem capat macar pe perioada interimatului. Va rog sa dati un vot pentru reforma in cultura botosaneana sau pentru continuitate in aceeasi forma„, a spus Portariuc.

One thought on “Consilierii locali ai PDL, nemulţumiţi de propunerile făcute de Portariuc la conducerile instituţiilor de cultură din subordinea CL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *