Pâine interzisă de la vânzare, gigacalorimetre măsurate şi merite la nivel european prezentate prefectului

protectia consumatoruluiConsiliul consultativ pentru protecţia consumatorilor s-a reunit şi în această lună, cu o tematică de lucru dar şi de bilanţ anual. Prefectului Costică Macaleţi i-au fost prezentate ultimele acţiuni de control în domeniul protecţiei botoşănenilor, fiind apreciată totodată longevitatea consiliului, acesta fiind, aşa cum s-a precizat din rândul participanţilor, unul dintre puţinele din ţară care mai funcţionează.

Dintre instituţiile de control, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a prezentat rezultatele unor verificări desfăşurate în ultimele patru luni pe piaţa produselor de panificaţie. Verificările se încheie la sfârşitul lunii decembrie şi au avut în vizor 20 de operatori economici. S-a verificat o cantitate de 2.700 de kg de pâine şi produse din domeniu, 18 dintre agenţii economici fiind surprinşi pe picior greşit. S-au aplicat amenzi de cca 17.000 de lei şi s-au retras temporar de pe piaţă 245 de kg de pâine şi produse de panificaţie, alte 6 fiind scoase definitiv de la vânzare.

Serviciul Judeţean de Metrologie a avut în ultimele zile sarcina de a verifica aparatele de măsurare folosite de SC Modern Calor în sistemul de producere şi furnizare a agentului termic. Inspectorii au controlat aleatoriu 187 de gigacalorimetre  montate la nivel de scară de bloc, fără a constata vreun fel de probleme.

Radu Căjvăneanu, vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor a ţinut să anunţe participarea la Adunarea Generală Anuală a Reţelei Europe Direct de la Sofia şi prezentarea unor aspecte privind politica agricolă comună şi protecţia consumatorilor români.

„Vă mulţumesc pentru activitatea din acest an, iar, în privinţa sărbătorilor ce urmează, nu vă urez decât Sărbători fără evenimente şi spor la treabă!”, a spus la final prefectul Costică Macaleţi.

One thought on “Pâine interzisă de la vânzare, gigacalorimetre măsurate şi merite la nivel european prezentate prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *