Învăţământ profesional dual şi la Botoşani. IŞJ vrea ca elevii să încheie contracte cu firme

mihaela hunca dec 13Inspectoratul Şcolar Judeţean vrea să implementeze şi la Botoşani sistemul profesional de învăţământ dual. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, a declarat că urmează să se întâlnească cu oameni de afaceri botoşăneni, pentru a le aduce la cunoştinţă strategia pe care intenţionează să o deruleze IŞJ, începând cu anul şcolar viitor, în vederea  revigorării învăţământului profesional. Acest sistem presupune încheierea unui contract între elev şi o firmă din Botoşani.

Vrem să facem învăţământ profesional dual, după modelul Braşov. Partea de practică să se facă împreună cu firmele şi firmele să participe la şcolarizarea elevilor, astfel încât după absolvire să-i şi ia în firmele respective să lucreze.  Vrem să diversificăm paleta în ceea ce înseamnă învăţământul profesional„, a spus şefa IŞJ.

Reprezentanţii IŞJ vor ca şcolile profesionale din judeţ să devină mai atractive pentru elevi, asta după ce s-a constatat că în anul şcolar 2013-2014 din cele 476 de locuri puse la dispoziţie la şcolile profesionale doar 277 au fost ocupate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *