Consiliul Judeţean cumpără casa părintească a mamei compozitorului George Enescu

cj oct 13Executivul Consiliului Judeţean vine în şedinţa din 20 decembrie cu un proiect de hotărâre privind aprobarea iniţierii procedurii de cumpărare a imobilului „Casa părintească a mamei compozitorului George Enescu” compus din teren în suprafaţă de 895 mp şi construcţie în suprafaţă de 105 mp, casă situată în localitatea Mihăileni.

Consilierii judeţeni vor stabili o comisie de evaluare a imobilului şi, potrivit proiectului de hotărâre, preţul de cumpărare nu va putea depăşi valoarea rezultată din raportul de evaluare. Din comisia de negociere vor face parte şase consilieri judeţeni.

Casa părintească a mamei compozitorului George Enescu datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea. Ea este proprietate privată a două persoane, dintre care una descendentă a familiei marelui compozitor respectiv George Rusu, însă o paret din imobil este deţinută şi de Ştefan Botez.

Casa părintească a mamei compozitorului se clasează ca monument istoric, în grupa valorică B. La această dată, imobilul se află într-o avansată stare de degradare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *