Atelier de robotică organizat la Botoşani

atelier roboticaDirecţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani, în parteneriat cu Palatul Copiilor Botoşani- Cercul de Fizică aplicată- electronică automatizări, robotică, a organizat în perioada  3-16 decembrie 2013 proiectul „Atelier robotică”. Scopul acestui proiect a urmărit, alături de dobândirea de cunoştinţe şi crearea unor abilităţi de execuţie, dezvoltarea deprinderilor de a realiza componente mecanice, montaje electronice si programarea de microcontrolere, utile în perspectiva pregătirii profesionale ulterioare.

În cadrul acestui proiect, 15 tineri cu varste cuprinse intre 14-18 ani, din diferite unităti scolare din judet au participat la cursuri teoretice si practice care s-au concretizat prin realizarea de roboti de competitie(viteză si sumo). Din acest Atelier de robotică au făcut parte si elevii premiati cu locul I la Salonul National de Inventică pentru Tineret, organizat de MTS  in luna noiembrie.

Pe parcursul celor două săptămani, cursantii au fost instruiti cu noile tehnologii de proiectare si programare a robotilor, avand la dispozitie un laborator cu echipamentele necesare, sală de curs, retea de calculatoare si  o baza materială de ultimă generatie.

În final, robotii  au fost testati si reglati pe trasee, rezultatele obtinute dau mari sanse ca echipele botosănene să obtină primele locuri la concursurile de profil.

Materialele pentru realizarea robotilor au fost suportate de către Ministerul Tineretului si Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani.

Pentru vizualizare:
http://youtu.be/kB6tqaZq7os
http://youtu.be/FjjTQxZqhqE
http://youtu.be/D_RGOLB53Lo
http://youtu.be/tAbxFf1_P9Y
http://youtu.be/tAbxFf1_P9Y

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *