Recomandări de conduită la volan date de poliţişti în preajma sărbătorilor

etilotestPoliţiştii atrag atenţia asupra respectării normelor legisaltive din partea şoferilor. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie informează şoferii despre riscurile ce le implică conducerea în stare de ebrietate.

„Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără dreptde circulaţie. Sub această limită fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă. Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege constuie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier”, se arată într-un comunicat al IPJ.

Poliţiştii explică că, de cele mai mai multe ori,  conducătorii auto aflaţi subinfluenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele

 

One thought on “Recomandări de conduită la volan date de poliţişti în preajma sărbătorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *