Membrii Mişcării Populare ies în stradă. Vezi de ce protestează!

partidul miscarea populara siglaMembrii filialei din Botoşani a Partidului Mişcarea Populară vor ieşi, sâmbătă, în stradă. Aproximativ 25- 30 de membri ai partidului vor merge la Bucureşti pentru a protesta faţă de modificările Codului Penal, care pun mai presus parlamentarii de lege.

Preşedintele filialei, Mihai Ţâbuleac, susţine că nu este de acord ca deputaţii şi senatorii să nu răspundă pentru faptele de corupţie în care sunt implicaţi.

Am ajuns la concluzia că e foartă importantă acţiunea şi că avem obligaţia de a lua atitudine faţă de ceea ce se întâmplă. Este un risc de derapaj de la democraţie. Atâta vreme cât s-a ajuns ca parlamentarii să îşi acorde imunitate faţă de legea penală, altă soluţie nu este decât să protestăm”, a spus Ţâbuleac.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Această modificare apare în Amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal. DNA susţine că parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar fi achitaţi, iar cei din închisoare eliberaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *