Planuri îndrăzneţe ale şefului CJ: Până la sfârşitul anului vrea să scoată Spitalul Judeţean din datorii

Spitalul Judetean iarnaPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, vrea să scape Spitalul Judeţean de datorii, până la sfârşitul anului. El a spus că unitatea spitalicească a primit cele 3,5 milioane lei graţie demersurilor făcute de el şi de managerul spitalului, Viorel Iliuţă, la nivel guvernamental, arătându-se totodată deranjat de faptul că şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi-a arogat dreptul de a spune că banii au fost aduşi de CAS Botoşani.

Am văzut că alţii ies în presă că au alocat, că au adus bani. Personal am vorbit la Bucureşti cu domnul Cepoi, cu colegii mei şi a mers domnul Iliuţă la Bucureşti. Miercuri a avut întâlnire la Casa de asigurări, iar în urma discuţiilor avute a apărut suma de 3,5 milioane lei pentru Spitalul Judeţean. Şi mai apar şi altele„, a spus Ţurcanu.

Preşedintele CJ a spus că a purtat o discuţie implicit vineri cu viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu pentru a aloca fonduri unităţii spitaliceşti din Botoşani, în vederea stingerii datoriilor până la sfârşitul anului.

Săptămâna viitoare voi pleca la Bucureşti şi sper să vin cu Moş Crăciunul necesar, cu vreo 70-80 miliarde lei vechi să achităm toate datoriile Spitalului Judeţean, astfel încât în 2014 să pornească cu dreptul, de la zero şi să nu se mai adune datorii la acest spital”, a adăugat Florin Ţurcanu.

Spitalul Judeţean are la această dată plăţi restante de peste 10 milioane de lei, din care 4,5 milioane sunt arierate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *