Oameni de afaceri condamnaţi după o evaziune uriaşă

Tribunalul BotosaniDoi oameni de afaceri au fosst condamnaţi, joi, de judecătorii Tribunalului Botoşani la închisoare şi obligaţi la restituirea unei sume uriaşe cu care au prejudiciat bugetul statului.

Judecătorii i-au aplicat lui Daniel Buliga, fost administrator al societăţii Dany Ema,  o pedeaspă de trei ani de închisoare cu suspendare şi l-au obligat la plata unei sume de 3.658.511 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit care trebuia să le declarare bugetului statului.

De asemenea acestuia  i-au fost interzise drepturile de a mai fi administrator, director sau reprezentant al unei societăţi comerciale, pe o perioadă de opt ani.

Un alt inculpat, Valerică Petraru a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare şi obligat la plata a 412.525 lei către bugetul statului. Cei doi au toate bunurile personale sechestrate.

Cei doi, în calitate de reprezentanţi ai societăţii de construcţii Dany Ema au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţioanale Anticurupţie, după ce au folosit facturi false şi au înregistrat operaţiuni comerciale cu societăţi fantome, pentru a scăpa de impozitele şi taxele către stat.

Iniţial prejudiciul estimat de anchetatori a fost de 1,5 milioane de euro, însă instanţa a admis doar o parte din aceste pretenţii. Ancheta a început, după mai multe controale ale fiscului şi Gărzii Financiare, iar pentru că prejudiciul depăşea 1 milion de euro, dosarul a fost instrumentat de DNA Suceava.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *