Ţurcanu vrea să ia în administrarea CJ pădurile şi iazurile ce aparţin Obştii Dracşani. Vezi ce vrea să facă!

Florin Turcanu (2)Florin Ţurcanu vrea să treacă în administrarea Consiliului Judeţean pădurile şi iazurile care aparţin Obştii Dracşani  Este vorba de aproape 700 de hectare de luciu de apă şi peste 2000 de hectare de pădure.

Şeful judeţului va începe negocierile, din 2014, cu membrii Obştii Dracşani pentru preluarea drepturilor de proprietate.

El a spus că a făcut deja o ofertă Obştii Dracşani, în numele societăţii Parc Industrial.

Vrem să preluăm drepturile de proprietate pe iazuri şi pădure, în parteneriat cu ei, să putem administra noi. Nu au reprezentanţi, se ceartă între ei şi a venit la mine o delegaţie. Voiau să mi-o dea mie, dar le-am zis că nu mă bag ca persoană fizică. Ei au o hotărâre definitivă şi irevocabilă pe raza judeţului Botoşani, pe amplasamente cu lacuri, şi trebuie să le pună în posesie cele 700 -800 hectare. Comisia judeţeană trebuie obligatoriu să înceapă să le pună în obsesie alte iazuri care sunt în judeţ, în afară de Dracşani„, a spus Florin Ţurcanu.

Preşedintele CJ are în plan, în cazul în care va prelua proprietăţile respective, să facă o fabrică de procesare a peştelui, dar şi una de prelucrare a lemnului.

„Toate le vom prelua , le amenajăm , facem fabrică de procesare a peştelui și la sfârşit de an le dăm și dividende”, a declarat Florin Țurcanu.

Membrii Obştii Dracşani s-au judecat ani la rând cu statul solicitând punerea în posesie a Iazului Dracşani. Magistraţii au hotărât reconstituirea dreptului de proprietate a obştii, dar au fost nevoiţi să ţină cont de faptul că iazul Dracşani face parte din domeniul public al statului şi nu poate fi retrocedat pe vechiul amplasament. Din acest motiv, Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a oferit asociaţiei alte iazuri şi lacuri din judeţ, care sunt în proprietatea privată a statului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *