Primarul Portariuc mai vrea un audit care are ca scop reducerea costului la gigacalorie. Vezi cine îl face!

calorifer mmPrimarul municipiului Botoşani a declarat că scopul său este ca la Botoşani să fie cel mai scăzut tarif din ţară la energia termică pentru populaţie, iar pentru ca acest obiectiv să fie atins este necesară o expertiză. Ovidiu Portariuc a purtat deja discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi a primit şi o ofertă din partea acestora pentru asigurarea de consultanţă în vederea reducerii costurilor la gigacalorie. Proiectul va fi pus în atenţia consilierilor locali în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

Facem acest audit, această expertiză cu oameni care au mai făcut acest lucru în cel puţin 15 ţări şi au ajuns la performanţe extraordinare. Ei spun că există potenţial de reducerea costului, prin reducerea pierderilor, eficientizarea operaţiunilor. Au trimis către noi oferta contractului. Am avut discuţia asta când au fost ei prezenţi aici şi urmează ca în februarie-martie să să deplaseze doi experţi ai Băncii Mondiale la Botoşani, unde vor stas în jur de 20-25 de zile, iar scopul va fi reducerea costului la gigacalorie la Botoşani„, a menţionat Portariuc.

Reducerea costului gigacaloriei este, potrivit edilului, un proiect prioritar ce vizează şi atragerea consumatorilor către sistemul centralizat în condiţiile în care, spune primarul, până în 2018 preţul la gaz va creşte cu până la 45%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *