Deputatul Costel Şoptică: PNL susţine legea privind finanţarea primei intabulări a terenurilor agricole

Costel SopticaComisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii  specifice a adoptat marţi, 9 decembrie un proiect important de Lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare susţinerea îndeplinirii, în limita a  400 lei per proprietate, a formalităţilor prevăzute de Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, în cazul primei înregistrări în cadastru şi cartea funciară a terenurilor agricole şi celor forestiere situate în extravilanul localităţilor, dobândite prin  titlurile de proprietate emise potrivit prevederilor legislaţiei funciare.

Fondurile europene nerambursabile din viitorul exerciţiu bugetar comunitar 2014-2020 au fost identificate ca sursă de finanţare pentru punerea în aplicare a acestui proiect de lege.

Deputaţii PNL din cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice vor ca această facilitate să fie aplicabilă chiar din anul 2014, pentru a veni, în mod concret, în sprijinirea fermierilor şi a tuturor cetăţenilor proprietari de terenuri, prin suportarea costurilor generate de onorariile experţilor cadastrali.

Senatorii şi deputaţii PNL au iniţiat, completat şi susţinut acest proiect de act normativ pentru a încerca rezolvarea problemei generate de lipsa cadastrului general al terenurilor agricole, fapt ce a condus la numeroase litigii între proprietari.

Susţinerea financiară a intabulării terenurilor din zonele rurale, prin delimitarea şi topografierea parcelelor terenurilor agricole, reprezintă un act de voinţă politică a membrilor Partidului Naţional Liberal, susţine deputatul Costel Şoptică.

Sursa: comunicat presa

One thought on “Deputatul Costel Şoptică: PNL susţine legea privind finanţarea primei intabulări a terenurilor agricole

  1. D-ule Soptica atunci cand se pune in posesie de catre stat nu era necesara si intabularea pentru a se delimita exact propietaea ?Sau acum propietarii sunt buni de plata??!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com