Municipalitatea înfiinţează o fundaţie pentru susţinerea cazurilor sociale

Primaria BotosaniPrimăria municipiului Botoşani vrea să înfiinţeze o fundaţie pentru ajutorarea botoşănenilor aflaţi în situaţii sociale deosebite. Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat că fundaţia va fi finanţată cu bani din bugetul local, dar şi din alte resurse. El spune că în municipiul Botoşani sunt tot felul de cazuri sociale care nu pot fi rezolvate de municipalitate, întrucât nu există pârghiile legale în acest sens. În plus, mai spune primarul, va fi creat şi un fond de rezervă la Primărie pentru situaţii de urgenţă.

Nu vorbim de acei asistaţi social care ar putea să lucreze şi nu lucrează. Vorbim de bătrâni singuri şi bolnavi care nu se mai pot întreţine, familii cu copii bolnavi, oameni care şi-au pierdut tot şi nu putem să-i ajutăm. Vrem să înfiinţăm o fundaţie a municipalităţii, care are ca obiect susţinerea cazurilor sociale. Şi nu numai asta, ci şi cazuri de copii excepţionali care nu au resurse să meargă la şcoală. Am avut cazuri în care erau olimpici şi nu aveau cu ce să se încalţe şi să se îmbrace„, a spus Portariuc.

El a spus că în bugetul de anul viitor va fi prins în Fondul de rezervă în jur de 30.000 lei pentru cazurile de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *