Companie de asigurări obligată să plătească despăgubiri însemnate victimei unui accident

judecatoria botosaniO companie de asigurări a fost obligată să plătească daune importzante unei fmeei care a fost victimă a unui accident rutier. Magistraţii Judecătoriei Botoşani au decis, marţi, ca firma Euroins România Asigurare-Reasigurare SA să plătească Marianei Bercu suma de 9.000 lei reprezentând despăgubiri materiale, la care se adaugă dobânda legală începând cu 22 decembrie 2011 până la data efectuării efective a plăţii.

Aceeaşi companie a fost obligată să plătească şi daune morale de  5.000 de euro, plus dobânzi, dar şi cheltuielile de spitalizare.

Victima a fost lovită, în luna decmebrie 2011, de un taxi. Accidentul a avut loc în staţia taxi de pe Aleea Alexandru Donici din municipiul Botoşani.

Şoferul vinovat, Emil Tololoi, de 56 de ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi cu un termen de încercare de doi ani şi două luni.

În momentul în care a vrut să plece de pe loc, el nu se asigură corespunzător şi o loveşte puternic pe Mariana Bercu, de 52 de ani.

La rândul său, victima se angajase neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a femeii, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Botoșani, unde a primit îngrijiri medicale, rămânând internată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *