Bătaie şi ameninţări cu pistolul într-un bar. Patru arme descoperite de poliţişti la atacator!

pistol, arme (2)Un individ de 30 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani după ce a semănat teroare într-un bar din localitatea Ionăşeni-Truşeşti. Ioan Daniel Ș. de 30 ani, din comuna Albești, este cercetat sub aspectul săvârşirii a nu mai putin de cinci infracţiuni, respectiv deținerea sau portul fără drept de armă neletală, supusă autorizării, transferul sau tranzitul armelor de foc, pe teritoriul României din teritoriul unui alt stat, dacã autorităţile competente române sau autoritãţile competente din acel stat nu autorizeazã aceste operaţiuni, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, amenințare.

În aceeaşi cauză, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi deținerea sau portul fără drept de armă neletală, supusă autorizării, faţă de Eugen Ştefan L. de 30 ani, din comuna Albești, judeţul Botoşani.

În fapt, în ziua de 8 decembrie, cei doi, împreună cu Andrei Ilie P. de 20 ani şi cu alte persoane, toate din comuna Albeşti, au consumat alcool într-un bar din localitatea Ionășeni, comuna Trușești, judeţul Botoşani.

În acest context, pe fondul unui conflict spontan, între Ioan Daniel Ș. şi Andrei Ilie P., a avut loc o altercație, moment în care, primul a scos din buzunarul interior al hainei cu care era îmbrăcat, un pistol neletal, cu aer comprimat ( armă supusă autorizării ), cu care l-a amenințat pe tânărul de 20 de ani, ulterior aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii, în zona feței.

Ca urmare a scandalului provocat şi a ameninţărilor proferate de Ioan Daniel Ș, toți clienţii au părăsit localul.

Ulterior, acesta împreună cu Eugen Ştefan L. au părăsit și ei barul, iar în timp ce se deplasau pe un drum public din localitatea Ionăşeni, s-au întâlnit cu A. M. de 53 ani, din municipiul Botoşani, pe care Eugen Ştefan L., fără motiv, l-a amenințat cu același pistol.

Cercetările efectuate în cauză au stabilit că arma a fost introdusă în România, fără drept, de către Ioan Daniel Ș., în data de 6 decembrie 2013, când acesta s-a întors din Italia.

Totodată, la locuinţa acestuia, poliţiştii au depistat şi ridicat, alte patru arme, respectiv trei pistoale neletale, supuse notificării și o replică air-soft, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că atât Ioan Daniel Ș., cât  și Eugen Ştefan L. nu sunt deținători legali de arme.

Marţi, 10 decembrie, Ioan Danile Ș. va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *