Locuitorii cartierului Lebada au statut de oraseni, dar si de tarani

Stau pe aceeasi strada, dar unii sunt oraseni, iar altii tarani. Este vorba de locuitorii din cartierul botosanean Lebada, care, desi sunt vecini, nu au un statut comun. Unii au domiciliul in municipiul Botosani, altii in comuna Curtesti.
Diferenta o fac doar impozitele pe teren si pe case. Cartierul Lebada este unul dintre cele mai luxoase din intreg judetul. Vilele sunt construite pe o parte si pe cealalta a strazii care poarta numele de Soseaua Iasului, insa o parte a apartine municipiului Botosani, iar cealalta comunei Curtesti.
Desi sunt vecini si pot vorbi intre ei din curte, unii au in buletin statut de orasean, iar altii de satean. Cei care stau in Botosani platesc impozite pe cladiri si terenuri mai mari, dar, in schimb, pot primi utilitati gratuite de la municipalitate, in timp ce vecinii lor din Curtesti platesc dari mai mici la bugetul local, dar nu pot beneficia de utilitati decit daca ei insisi scot bani din buzunar. Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, recunoaste ca situatia este anacronica, insa spune ca nu ii poate trata diferentiat pe oamenii din cartierul Lebada. Asta chiar daca unii dintre ei platesc taxe si impozite la comuna Curtesti. El sustine ca o astfel de situatie este un motiv in plus pentru crearea unei zone metropolititane.
Cu toate ca actele de proprietate pe terenuri si case sunt pe comuna Curtesti, imobilele de pe partea dreapta a drumului spre Iasi au fost recenzate pe municipiul Botosani, primind adrese de la Primarie.