Trei locuinţe distruse de foc, în plină iarnă

incendiu corniTrei familii din Rădăuţi Prut, Mileanca şi municipiul Botoşani au rămas fără o parte din avere în urma unor incendii produse în cursul zilei de duminică. Generate de exploatarea unor sobe cu defecţiuni sau a unor coşuri de fum necurăţate de funingine sau deteriorate, evenimentele cu foc s-au soldat cu pagube materiale de peste 25.000 lei. Pompierii au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 200.000 lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs la locuinţa unei bătrâne din Mileanca. Evenimentul a fost observat şi anunţat puţin după ora 13.00, când flăcările cuprinseseră bunurile dintr-o cameră şi un hol, existând pericolul ca incendiul să se extindă şi la celelalte încăperi ale locuinţei. Spre locul indicat s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă şi spumă, precum şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mileanca.

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 20.000 lei. Pagubele au fost estimate la aproximativ 15.000 lei. Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un coş de fum deteriorat.

Coşurile de fum defecte sau necurăţate se află printre cele mai frecvente cauze care generează incendii la Botoşani,  în sezonul rece.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *