Clienţi fără datorii, executaţi silit de societatea de termoficare

somatie modern calor botosani luna august
somatie modern calor botosani luna august, danut buliga

Doi botoşăneni s-au trezit executaţi silit de societatea de termoficare, chiar dacă nu înregistrează datorii. Cei doi vor să acţioneze în instanţă Modern Calor, după ce pe numele lor au venit nişte facturi foarte mari, fără să fi beneficiat de serviciile acestei societăţi.

Dănuţ Buliga, propietarul unui apartament dotat cu centrală termică,  susţine că în luna mai, la finalul sezonului rece a achitat toate datoriile către societatea de termoficare.

Facturile lunare variau între 20 şi 30 de lei, iar două luni mai târziu, în plină vară, s-a trezit cu o somaţie de plată, de 53,15 lei, pentru servicii furnizate de societatea de termoficare.

Două luni mai târziu, o nouă somaţie îl înştiinţa că de fapt din cei 53,15 lei, evidenţiaţi în prima somaţie ca şi contravaloare agent termic, 9,49 de lei reprezintă penalităţi de întârziere.

Bărbatul spune că este un abuz al societăţii şi va deschide o acţiune în instanţă în care va solicta anularea datoriilor invocate de societate, dar şi plata unor daune morale pentru stresul provocat ca urmare a acestor somaţii în care este ameninţat cu executarea silită.

” Societatea Modern Calor acţionează în judecată pentru câţiva lei oamenii din

chitanta modern calor botosani
chitanta modern calor botosani, danut buliga

municipiu, dar ei când greşesc de ce nu ar plăti? Chiar sunt afectat de aceste somaţii care vin în mod repetat şi nu vreau să pierd din timpul serviciului meu pentru a mă duce la ei să mă milogesc. Îi dau în judecată să plătească daune”, a declarat Dănuţ Buliga.

Bărbatul susţine că are cunoştinţe de mai multe cazuri de acest gen, iar somaţiile trimise de societatea de termoficare nu sunt erori ci o practică.

Un alt caz de acest gen este cel al lui Florin Ohaci, care s-a trezit acasă cu o somaţie de plată de 1368,2 de lei, în condiţiile în care are centrală de apartament. Bărbatul spune că somaţia i-a venit în cursul lunii octombrie, iar ultima factură, cu scadneţă în luna noiembrie, indica de plată puţin peste un leu.

Acesta susţine că a fost nevoit să se învoiască de la servici şi să reglementeze situaţia de la societate, angajaţii Modern Calor recunoscând că a fost o eroare, însă au refuzat să elibereze un document în care să specifice că bărbatul nu mai are datorii.

Directorul societăţii de Termoficare, Florin Sandu, susţine că nu are la cunoştinţă astfel de cazuri şi nici nu s-a întâlnit cu astfel de situaţii, însă va ancheta acest aspect.

În cadrul unei adrese emise pe adresa redacţiei BotosaniNews, reprezentanţii societăţii au menţionat că în cazul lui Dănuţ Buliga, a fost acţionat în instanţă pentru un debit de 223,69 de lei, iar la două zile după depunerea acţiunii bărbatul a achitat debitul, însă nu şi penalitatea de 1,65 de lei, iar pe lângă această sumă se adaugă şi 51,5 lei taxă judiciară.

  „În concluzie, domnul Dănuț Buliga avea înregistrat în momentul emiteri somației un sold de 53,15 lei, compus din valoarea taxei judiciare amintite plus penalitatea de 1,65 lei”, se arată în comunicatul Modern Calor.

În al doilea caz, reprezentanţii societăţii recunosc că a fost o greşeală de redactare, fapt pentru care i s-au cerut scuze în mod direct.

 

factura modern calor
factura modern calor, danut buliga
somatie modern calor, florin ohaci
somatie modern calor, florin ohaci
factura florin ohaci modern calor botosani
factura florin ohaci modern calor botosani

 

 

 

 

3 thoughts on “Clienţi fără datorii, executaţi silit de societatea de termoficare

  1. in campania electorala la locale usl-istii se bateau cu pumnii in piept(mai bine se bateau in cap) ca nu vom mai auzi de astfel de situatii cu modern calor!! alt punct cu care se poate mandri actuala conducere a primariei!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *