80 de agenţi economici sancţionaţi în numai o lună pentru încălcarea legislaţiei muncii

itm mm (1)Patru agenţi economici au fost sancţionaţi de inspectorii de muncă, în luna noiembrie, după ce, în urma unor controale, au depistat că aveau angajaţi fără forme legale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă, în luna noiembrie au fost efectuate  controale la un numar de 125  angajatori, cu un număr de 4010 salariaţi din care 2094  femei.

Au fost sanctionaţi  80 angajatori, au fost aplicate 140 sancţiuni contravenţionale din care 104 avertismente şi  36 amenzi, în valoare totală de  153.100 lei. Au fost depistate   patru persoane ce lucrau fără forme legale la un numar de patru anagajatori, valoarea totală a  sancţiunilor aplicate în acest sens,  fiind  de  40.000 lei.

Au mai fost aplicate sancţiuni în valoare de 113.100 lei pentru depistarea altor deficienţe cum ar fi : nerespectarea prevederilor legale privind registrul general de evidenţă al salariaţilor, nepăstrarea evidenţei orelor de muncă prestate,        nerespectarea prevederilor legale privind repaosul saptămânal, neînmânarea către salariat a  unui exemplar din contractul individual de muncă, încălcarea prevederilor legale  privind munca de noapte.

 

 

 

One thought on “80 de agenţi economici sancţionaţi în numai o lună pentru încălcarea legislaţiei muncii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *