Dolineaschi îi propune un pact de neagresiune lui Ţurcanu. Vezi conţinutul integral!

sigla uslLiderul PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi, i-a propus, vineri, liderului PNL, Florin Ţurcanu, un pact de neagresiune, care să fie valabil până după alegerile europarlamentare.

Pactul a fost semnat de Dolineaschi şi trimis spre a fi semnat lui Ţurcanu.

Iată conţinutul integral al pactului:

Organizația PSD Botoșani, cu sediul în Botoșani, str. Ştefan Luchian, Nr. 29 reprezentantă prin Andrei Dolineaschi, în calitate de Președinte

și

Organizația PNL Botoșani, cu sediul în Botoșani Str. Teatrului, Nr. 9 reprezentantă prin Florin Țurcanu, în calitate de Președinte,

 

În baza Protocolului de funcționare al Uniunii Social Liberale, de comun acord,

 Hotărăsc

să respecte prevederile următorului Pact de neagresiune și de colaborare în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2014:

1)  Evitarea atacurilor publice și de orice natură între partidele din USL pe toată perioada de la semnarea prezentului Pact și până la scrutinul pentru Parlamentul European. 

2) Adoptarea unui mesaj comun de către partidele din USL care să condamne acuzațiile defăimătoare la adresa România din partea europarlamentarilor PDL în perioada referendumului din iulie 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

3) Susținerea reciprocă a actualilor europarlamentari PSD și PNL, care au reprezentat cu cinste România, din partea regiunii Moldova, respectiv social-democratul Cătălin Ivan și liberala Renate Weber.

4) Menținerea întâlnirilor de lucru săptămânale în cadrul USL Botoșani pentru asigurarea bunei funcționări a administrației județului pe toată perioada premergătoare și în timpul campaniei electorale.

5) Acordul politic prealabil în cadrul USL pentru proiectele de hotărâri administrative, astfel încât să se evite disputele publice sau blocarea unor proiecte pentru botoșăneni.

6) Interdicția expresă a oricăror înțelegeri sau alianțe, publice sau secrete, cu PDL, atât la nivel administrativ, cât și în timpul campaniei electorale pentru Parlamentul European. Orice înțelegere cu PDL este o înțelegere cu Traian Băsescu.

7) Abținerea liderilor celor două partide de la critici sau atacuri publice la adresa reprezentanților celor două partide din administrația botoșăneană, înainte de o discuție prealabilă în cadrul USL în care să fie lămurite neînțelegerile.

 

Data semnării

    06.12.2013

Președinte PSD Botoșani                                    Președinte PNL Botoșani

Andrei DOLINEASCHI                                     Florin ȚURCANU

 

 

2 thoughts on “Dolineaschi îi propune un pact de neagresiune lui Ţurcanu. Vezi conţinutul integral!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *