Consilierii locali si-au dat acordul pentru imprumutul necesar cofinantarii Parcului Cornisa

portariuc la clConsilierii locali au aprobat inititierea procedurilor pentru contractarea unei finantari rambursabile pentru cofinantarea proiectului privind Parcul regional Cornisa. Imprumutul este de 24 milioane lei si urmeaza a fi contractat de la o banca interna. Valoarea totala a proiectului este de peste 87 milioane lei reprezentand atat cheltuieli eligibile cat si cheltuieli neeligibile.

Municipiul Botosani are obligatia de a asigura cofinantarea asumata, de peste 33 milioane lei, reprezentand 50% din valoarea eligibila a proiectului cat si costurile neeligibile care pot sa apara in perioada de implementare a proiectului.

Potrivit reprezentantilor Primariei Botosani, pana la aceasta data s-au efectuat plati in valoare de peste 5 milioane lei. Consilierii locali ai PDL au acuzat ca dobanda pentru creditul care urmeaza a fi contractat este mult prea mare si ca oricum cele 24 milioane lei nu sunt suficiente pentru cofinantare. 

Va asigur ca vom avea finantarea necesara pentru a aduce acest proiect la capat. Am ales sa luam un credit in lei, cu dobanda fixa, pe o perioada determinata, pentru a ne pune la adapost de orice influente imprevizibile. Dobanda este una din cele mai bune care se pot gasi la ora actuala pe piata interbancara„, a spus primarul Ovidiu Portaric in sedinta de Consiliu Local.

 

 

 

One thought on “Consilierii locali si-au dat acordul pentru imprumutul necesar cofinantarii Parcului Cornisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *