Taxă de închiriere uriaşă pentru terenul de sub Uvertura Mall

uvertura mall botosaniPrimăria Botoşani încasează o sumă foarte mare pentru închirierea terenului pe care a fost construit Uvertura Mall. Suma pe care proprietarul complexului comercial o plăteşte la bugetul local este net superioară celei stabilită în urma licitaţiei din 2006.

Astfel, Uvertura Mall a ajuns să plătească o redevenţă de 113,81 lei pentru fiecare din cei 4.668 metri pătraţi de teren pe care i-a concesionat de la municipalitate.

Suma este mult mai mare decât redevenţa stabilită prin contractul de concesiune iniţial, semnat pe 30 noiembrie 2006, care prevedea că taxa de închiriere a terenului de sub mall va fi de 77,12 lei/mp/an.

contract redeventa Uvertura Mall BotosaniSuma a fost actualizată cu rata inflaţiei din momentul semnării contractului până acum, astfel încât s-a ajuns la o redevenţă de 113,81 lei/mp/an, ceea ce înseamnă o taxă anuală de peste 530.000 de lei.

Interesant este că până anul trecut, Uvertura City mall a plătit o chirie de doar 6,25 lei/mp/an, în condiţiile în care mall-ul nu fusese dat în funcţiune.

Redevenţa plătită de Uvertura City Mall este cea mai mare la nivelul municipiului Botoşani. Redevenţa pentru zona în care a fost construit mall-ul este de 53 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *