Bolnavii şi asistaţii din centrele din subordinea CJ vor mânca legume de la Staţiunea Popăuţi

bolnavi spitalInstituţiile cu paturi din subordinea Consiliului Judeţean ar putea să-şi procure pe viitor  o parte din alimente de la Staţiunea de cercetare Popăuţi. Conducerea Consiliului Judeţean are în vedere realizarea unui parteneriat între Staţiunea Popăuţi şi Spitalul judeţean „Mavromati”, Direcţia pentru Protecţia Copilului, unităţile medico-sociale, prin care să se pună la dispoziţie terenul agricol, iar instituţiile să se autogospodărească şi să cultive legume pentru hrana asistaţilor din centre şi a bolnavilor din spital. Producţia obţinută ar urma să fie împărţită , respectiv 40% pentru staţiune şi 60% pentru celelalte instituţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, consideră că în acest mod se vor procura alimente la preţuri mult mai mici.

Este o măsură care ar rezolva două lucruri clare: una să folosim cu maximă eficienţă şi terenurile care le are staţiunea, să mai creăm nişte locuri de muncă şi, în acelaşi timp, bolnavii şi asistaţii din direcţiile noastre să consume alimente sănătoase şi la preţuri mult mai avantajoase„, a menţionat Ţurcanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *