Locuinţe branşate ilegal la electricitate, depistate în urma controalelor făcute cu peste 30 de poliţişti

ghetouri parcul tineretuluiPeste 30 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică şi investigaţii criminale – Poliţia municipiului Botoşani, cu sprijinul Serviciului Acţiuni  Speciale – IPJ Botoşani şi al lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani au acţionat pe raza municipiului Botoşani, în zona Parcul Tineretului, pe linia prevenirii actelor cu violenţă, legalizării persoanelor fără acte de identitate, depistării persoanelor urmărite în temeiul legii, precum şi în vederea identificării consumatorilor casnici care folosesc instalaţii clandestine în scopul racordării la reţeaua de energie electrică.

Cu prilejul acţiunii au fost legitimate peste 190 de persoane, 68 dintre acestea fiind atenţionate cu privire la comportamentul adoptat în locuri publice.

Poliţiştii au fost însoţiţi de reprezentanţi ai societăţii Locativa Botoşani şi respectiv E-ON Moldova, fiind verificate 84 de locuinţe situate în imobilele 135 şi 140 din zona în care s-a acţionat.

Au fost constatate în flagrant 14 infracţiuni de furt.

Astfel, la locuinţele lui Tatiana A. de 42 de ani, Catalij Nelu M. de 36 ani sau Marius D. de 22 ani, toţi din municipiul Botoşani, au fost depistate branșamente ilegale la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

Cu prilejul desfăşurării acţiunilor, au fost constatate şi aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 720 lei, pentru abateri prevăzute de Legea nr.61/1991(republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi respectiv O.U.G. nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, resedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, potrivit unui comunicat al IPJ Botoşani.

 

 

 

 

One thought on “Locuinţe branşate ilegal la electricitate, depistate în urma controalelor făcute cu peste 30 de poliţişti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *