Ponta ameninţat cu proces pentru genocid de Alianţa Lege şi Ordine

alianta lege si ordineConducerea unui partid politic, ce adună semnături pentru înfiinţare, a anunţat, joi, că va deschide o acţiune în instanţă împotriva premierului pentru genocid.

Preşedintele Partidului Alianţă Lege şi Ordine,  avocatul Dinu Gheorghe, a precizat că în cursul săptămânii viitoare va formula acţiunea în instanţă pentru ca Victor Ponta să fie tras la răspundere atât penal cât şi civil.

” Alianţa Lege şi Ordine va declanşa un proces penal împotruva premierului şi a Guvernului României, pentru genocid. Infracţiunea de genocid spune, la litera c, că dacă prin acţiunile dumneavoastră supuneţi, o comunitate, o etnie sau nişte oameni la subzistenţă, se întrunesc elementele săvârşirii infracţiunii. Iată ce a făcut domnul Ponta: există ordonanţa de Guvern nr. 217 din 2000 referitoare la coşul lunar. Acolo se spune clar că pentru existenţa minimală a un cetăţean din România, trebuie să aibă parte de alimente, servicii medicale şi alte servicii. Valorea coşului lunar, astăzi, este de 970 de lei. Dumneavoastră în mod premeditat v-aţi propus, prin strategii politice să faceţi în luna ianuarie 850 de lei salariul minim, deci sub coşul zilnic şi de 900 de lei în iulie, tot sub coşul zilnic. Acest Guvern condamnă o majoritate a românilor, care nu au 970 de lei, la subzistenţă”, a declarat Dinu Gheorghe.

Acesta a mai adăugat că, în calitate de profesor universitar la Facultatea de Drept îi acordă lui Victor Ponta, nota 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *