Utilaje furate, ridicate de la firme de construcţii din Botoşani

buldoexcavator politieMai multe utilaje au fost ridicate, miercuri, de poliţişti de la firme de construcţii din Botoşani, în cadrul unui dosar privind furturi de utilaje din Belgia.

Printre aceste utilaje, s-ar afla un excavator ce a fost deja indisponibilizat, miercuri seară, la depozitul din Bucovina al Poliţiei. Utilajul, care a fost ridicat de pe un şantier, avea seria şasiului tăiată cu un flex, ceea ce a ridicat suspiciuni anchetatorilor.

Surse neoficiale susţin că de la firmele din Botoşani s-au ridicat şi documente contabile ce priveau relaţii contractuale, respectiv închirierea utilajelor, de la firme din judeţul Suceava.

Ancheta declanşată în acest dosar vine ca urmare a unei solicitări din partea primului procuror al Parchetului din Bruges. În cursul zilei de miercuri au fost efectuate patru percheziţii în judeţul Suceava, anchetatorii spunând că patru indivizi au furat şi adus în ţară, în perioada 2007-2008, 12 utilaje de aproximativ un milion de euro. Percheziţiile au loc în Rădăuţi, Măneuţi, Bolovăţ, Frătăuţii Vechi şi Milişăuţi şi au fost dispuse de Tribunalul Bucureşti

Gruparea încărca utilajele în autocamioane, pe care le sigilau, şi se prezentau la vamă ca având alte mărfuri de tranzitat. Ajunse ăn ţară utilajele sufereau câteva modificări, în sensul în care erau falsificate seriile de şasiu. Ulterior erau vândute, respectiv închiriate la firme din Suceava, Botoşani şi Iaşi.

4 thoughts on “Utilaje furate, ridicate de la firme de construcţii din Botoşani

  1. VERIFICATI SI LA COTARGACI LA LIVADA UNDE NUMITUL TIMOFTE DANIEL ARE CATEVA UTILAJE PE CARE LE ASCUNDE DE CATE ORI SE FAC CONTROALE CU ACEASTA TEMATICA!!!!!!!

  2. ERA SI TIMPUL !!!! OMUL ASTA ARE ATATEA BUBE IN CAP CA PADUCHII AU PLECAT DIN LIPSA DE SPATIU!!! SI-A LUAT UN HARB DE JEEP SI RANJESTE LA VOLAN DE ZICI CA ARE AVION !!! HOTULEEE!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *